Ga naar hoofdinhoud

Wat te doen bij spoed als de praktijk dicht is.

Zelfs als jij luiert, blijft je beugel aan het werk!

Denk er aan dat er niets gebeurt als losse beugels alleen ‘s nachts worden gedragen: je gaat niet vooruit en niet achteruit; maar als de beugel ook ’s nachts vergeten worden dan moeten we na de vakantie weer opnieuw beginnen.

Dus……:

  • Losse beugel meenemen en zoveel mogelijk dragen, maar niet bij sport en zwemmen.
  • Buitenbeugel hoe meer je hem draagt, hoe harder het gaat, maar ook deze beugel nooit bij sport.
  • Gebroken beugel breekt een stuk plastic af of breekt er een draadje, probeer dan vooral om de beugel toch te blijven dragen, als dat echt niet meer gaat dan is dat niet anders. Bewaar de stukken en breng ze mee terug, we kunnen ze misschien nog gebruiken voor reparatie.
  • Los bandje als een bandje van de vaste beugel of van de buitenboordbeugel loslaat, probeer dan of een orthodontist of tandarts dat weer (tijdelijk) vast kan zetten. Als dat niet mogelijk is, maak het bandje dan voorzichtig los en bewaar het om het de volgende keer weer mee te brengen. Als een het losse bandje een elastiekje vastzat, dan alle elastiekjes uitlaten totdat het bandje weer is vastgezet.
    Hoorde aan het bandje een buitenbeugel, dan moet die uitgelaten worden. Als het bandje eraf is dan kan een nu eventueel los draadeinde vlak achter het laatste bandje of slotje worden afgeknipt. Handig is een klein nagelschaartje.
  • Los slotje dat op de tand was geplakt (laten) losmaken van de draad; als er naar de tand waar het slotje op zat een elastiekje ging, dan alle elastiekjes uitlaten totdat het slotje weer is vastgezet.
  • Los (Ligatuur/ijzer) draadje als zo’n draadje los laat van een tand/kies waar een elastiekje aan trekt, dan helemaal geen elastiekjes meer dragen totdat het weer is vastgemaakt.
  • Was neem wat extra was mee, want als er iets van de vast beugel kapot gaat of uitsteekt, is het prettig als je er wat was op kunt doen, totdat het weer is gemaakt.
  • Tandenborstel een schone mond is erg belangrijk, dus pak je tandenborstel in.

Voor spoed kunt u terecht bij het OLVG:
Oosterpark 9, 1091 AC Amsterdam
0900-8602 of 020-7401221 24 uur per dag/7 dagen in de week

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top