Ga naar hoofdinhoud

Tandarts

Een orthodontist werkt nauw samen met tandartsen. Soms vindt de tandarts het nodig dat een orthodontist het gebit corrigeert, voordat er kronen, bruggen of implantaten plaatst kunnen worden. Ook voor andere behandelingen kan het nodig zijn om tanden eerst beter op de plaats te zetten. Voorbeelden daarvan zijn restauraties van de tandkleur of het plaatsen van kronen op voortanden.

Kaakchirurg

Ook met kaakchirurgen werkt een orthodontist regelmatig samen. Bijvoorbeeld wanneer voor een chirurgische ingreep eerst het gebit rechtgezet moet worden. De orthodontist plaatst dan voorafgaand aan de chirurgische ingreep een beugel. Daarna corrigeert de kaakchirurg de stand van de kaken met een kaakoperatie. Tevens werkt een orthodontist nauw samen bij de behandeling van tanden en kiezen die niet doorkomen. De kaakchirurg legt dan de tanden en kiezen vrij. De orthodontist zet deze tanden en kiezen met beugels netjes in de tandboog.
We hebben regelmatig spreekuren met de kaakchirurgen waarbij we uitgebreid informatie uitwisselen en hierdoor behandelplannen optimaliseren.

Back To Top