Ga naar hoofdinhoud

Orthodontietarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt de tarieven voor beugels. De tarieven zijn bij alle orthodontisten in Nederland hetzelfde. Klik hier voor de tarieven in 2020.

Vergoedingen

De basisverzekering vergoedt onze behandelingen alleen in uitzonderlijk gevallen. Bijvoorbeeld bij aangeboren afwijkingen aan het gezicht of ernstige standsproblemen van kaken en tanden. Maar ook in deze gevallen moet u altijd een aanvraag bij de zorgverzekeraar indienen. De zorgverzekeraar besluit of de behandeling vergoed wordt.

Alle andere orthodontische behandelingen vallen binnen uw aanvullende verzekering. De vergoedingen verschillen per verzekering. Informeer dus altijd bij uw zorgverzekeraar naar de precieze dekking.
Wilt u de verschillende verzekeringspolissen met elkaar vergelijken? Klik dan hier.

Kosten

U ontvangt vóór aanvang van de behandeling een gespecificeerde kostenopgave. De kosten hangen onder andere af van het type beugel. Verder zijn de kosten afhankelijk van het behandelingsverloop en het aantal behandelingen. Een langdurige behandeling kost in het algemeen meer dan een vlot verlopende behandeling.

 

Facturen

Northo heeft de financiële administratie uitbesteed aan Netpoint. Netpoint dient de rekening direct in bij uw verzekeraar. Van Netpoint ontvangt u een (rest) factuur voor kosten die zij niet rechtsteek bij uw verzekeraar kunnen indienen. Heeft u vragen over een factuur of een betaling? Kijk dan voor meer informatie op www.uwdeclaraties.nl of neem contact op met Netpoint via telefoonnummer  0900 – 687 64 68

Back To Top