Ga naar hoofdinhoud

Orthodontie is een 4-jarig durende specialisatie. De orthodontist heeft eerst een 6-jarige studie tandheelkunde gevolgd en vervolgens een specialisatie van vier jaar. Zo heeft de orthodontist zich gespecialiseerd in het optimaliseren en verplaatsen van tanden en kaken door middel van een beugel. Na het afronden van tandheelkunde en de specialisatie orthodontie mag je jezelf orthodontist noemen, dit is een beschermde titel. Orthodontisten zijn ingeschreven in het BIG-register en in het Specialistenregister voor Tandheelkundige Specialisten.

FILIZ KELES

Orthodontist/praktijkeigenaar

WhatsApp-Image-2020-07-24-at-16.21.40-1-768x1024

Ik ben opgegroeid in Amsterdam-Noord en heb hier ook op de middelbare school gezeten. Ik heb van 2001-2006 tandheelkunde gestudeerd aan het ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Mijn wetenschappelijke stage heb ik afgerond in Brisbane aan de Universiteit van Queensland in Australië. Daarnaast ben ik ook afgestudeerd als Medisch
Bioloog aan de Universiteit van Amsterdam.

Na de studie tandheelkunde heb ik twee jaar met veel plezier gewerkt in diverse tandartspraktijken en heb ik ook gewerkt als tandarts-docent aan de faculteit tandheelkunde.

In 2008 ben ik gestart met de specialisatie tot orthodontist aan het ACTA. Tijdens deze specialisatie heb ik verschillende onderzoeken gedaan. In 2012 heb ik deze specialisatie afgerond. Sindsdien ben ik als orthodontist in diverse orthodontistenpraktijken werkzaam geweest.

Ik wil nu in mijn eigen praktijk orthodontie van hoge kwaliteit aanbieden aan patiënten. Het is voor mij dan ook belangrijk dat er niet alleen een heel goed en mooi resultaat wordt
behaald, maar dat de patiënten ook tevreden zijn. Zo heb ik een onderzoek gedaan over de tevredenheid van patiënten over de orthodontische behandeling. Deze is gepubliceerd in het tijdschrift The Angle Orthodontist.

Filiz is ingeschreven in het BIG-register als orthodontist. Daarnaast is ze lid van verschillende  beroepsorganisaties, zoals de Koninklijke Maatschappij ter Bevordering van de Tandheelkunde (KNMT), Nederlandse Vereniging voor Orthodontisten (NVvO), Nederlandse Vereninging voor Orthodontische Studie (NVOS), European Orthodontic Society (EOS), American Association of Orthodontics (AAO) en World Federation of Orthodontists (WFO). Door het volgen van congressen en lezen van vakliteratuur, blijft Filiz op de hoogte van delaatste ontwikkelingen in de orthodontie zodat ze een optimale behandeling kan aanbieden.

BIG-registratienummer: 69065611302

DR. KUITERT

Orthodontist

Kuitert

Orthodontist Dr. R. Kuitert wordt zeer gerespecteerd in zijn beroepenveld met  zijn ervaring en zijn aanzienlijke bijdragen aan zowel de klinische praktijk als het academische onderzoek in de orthodontie. Zijn opleiding tot orthodontist heeft hij afgerond aan de afdeling Orthodontie van de Faculteit Tandheelkunde van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam van 1972-1976.

 

Na de opleiding is hij deel uit gaan maken van deze instelling als voltijdstaflid. Deze positie heeft hij vervuld tot 1989. Vervolgens heeft hij deze positie voortgezet bij de Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) tot 2018. Waar hij zich bezig hield met diverse onderzoeksprojecten. Deze onderzoeksprojecten waren voornamelijk gericht op de effecten van orthodontist tandverplaatsing op de weefsels van de kaak en tanden. Hiermee promoveerde hij in 1985.

 

In 2001 is hij tot voorzitter van de toetsingscommissie voor specialisten orthodontie van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO) benoemt die posiitie heeft hij bekleed tot 2001.

 

De prijs van Loon heeft Dr. R. Kuitert in ontvangst kunnen nemen toen zijn bijdrage aan het orthodontisch onderzoek in Nederland werd erkend in 2006.In het jaar 2016 is hij erelid van de NVvO verklaart wegens zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de orthodontie in Nederland

 

Dr. R. Kuitert werkt sinds 2018 bij  Northo. Hij voert second opinions uit voor patiënten  en houdt zich grotendeels bezig met complexe behandelingen die de coördinatie van meerdere tandheelkundige disciplines vereisen.

Victoria Sarabhai

Orthodontist

Victoria_10-removebg-preview

Mevrouw V.C. Sarabhai  is in Düsseldorf tot tandarts opgeleid en is in 2018 gestart met haar opleiding tot orthodontist. Victoria heeft haar opleiding deels in Duitsland en deels in Nijmegen aan het Radboud UMC gevolgd. Tijdens haar opleiding heeft Victoria in verschillende Duitse orthodontistenpraktijken gewerkt en sinds juni 2023 werkt zij bij Northo.

Back To Top