De Orthodontisten

Orthodontie is een 4-jarig durende specialisatie. De orthodontist heeft eerst een 6-jarige studie tandheelkunde gevolgd en vervolgens een specialisatie van vier jaar. Zo heeft de orthodontist zich gespecialiseerd in het optimaliseren en verplaatsen van tanden en kaken door middel van een beugel. Na het afronden van tandheelkunde en de specialisatie orthodontie mag je jezelf orthodontist noemen, dit is een beschermde titel. Orthodontisten zijn ingeschreven in het BIG-register en in het Specialistenregister voor Tandheelkundige Specialisten.

SEBAHAT ISKENDER

Orthodontist/praktijkeigenaar

Ik heb mijn opleiding tandheelkunde voltooid in 2011 aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Tijdens mijn masterfase van tandheelkunde heb ik mijzelf verdiept in orthodontie aan de afdeling Orthodontie van de Dental Hospital Sidney University, Australë. Na het afronden van mijn studie ben ik als waarnemend tandarts gaan werken in
verschillende tandartspraktijken. Gestaag groeide mijn fascinatie voor orthodontie. In 2012 ben ik door de strenge selectie heen gekomen om deel te mogen nemen aan het specialisatietraject. In 2016 heb ik mijn specialisatie tot orthodontist van vier jaar aan het ACTA afgerond. Tijdens en voor mijn opleiding heb ik verschillende onderzoeken gedaan en wetenschappelijke publicaties geschreven. Onder andere naar bisfosfonaten en esthetische wensen van leken versus orthodontisten.

Ik vind het erg belangrijk om de patiënt optimaal te informeren en dat de patiënt zich op zijn/haar gemakt voelt. Ik zet dan ook alles op alles om dit te bereiken door altijd goed voorafonderzoek te doen met de modernste technieken die aanwezig zijn in de praktijk.

Sebahat is lid van verschillende beroepsorganisaties, zoals de Koninklijke Maatschappij ter Bevordering van de Tandheelkunde (KNMT), Nederlandse Vereniging voor Orthodontisten (NVvO), Nederlandse Vereninging voor Orthodontische Studie (NVOS), European Orthodontic Society (EOS), American Association of Orthodontics (AAO) en World Federation of Orthodontists (WFO).

BIG-registraties: 59914961602

FILIZ KELES

Orthodontist/praktijkeigenaar

Ik ben opgegroeid in Amsterdam Noord en heb hier ook op de middelbare school gezeten. Ik heb van 2001-2006 tandheelkunde gestudeerd aan het ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Mijn wetenschappelijke stage heb ik afgerond in Brisbane aan de Universiteit van Queensland in Australië. Daarnaast ben ik ook afgestudeerd als Medische
Bioloog aan de Universiteit van Amsterdam.

Na de studie tandheelkunde heb ik twee jaar met veel plezier gewerkt in diverse tandartspraktijken en heb ik ook gewerkt als tandartsdocent aan de universiteit.

In 2008 ben ik gestart met de specialisatie tot orthodontist aan het ACTA. In 2012 heb ik deze specialisatie afgerond. Sindsdien ben ik als orthodontist in diverse orthodontistenpraktijken werkzaam geweest.

Ik wil nu in mijn eigen praktijk orthodontie van een hoge kwaliteit aanbieden aan patiënten. Het is voor mij dan ook belangrijk dat er niet alleen een heel goed en mooi resultaat wordt
behaald, maar dat de patiënten ook tevreden zijn.

Filiz is ingeschreven in het BIG-register als orthodontist. Daarnaast is ze lid van verschillende  beroepsorganisaties, zoals de Koninklijke Maatschappij ter Bevordering van de Tandheelkunde (KNMT), Nederlandse Vereniging voor Orthodontisten (NVvO), Nederlandse Vereninging voor Orthodontische Studie (NVOS), European Orthodontic Society (EOS), American Association of Orthodontics (AAO) en World Federation of Orthodontists (WFO). Door het volgen van congressen en lezen van vakliteratuur, blijft Filiz op de hoogte van delaatste ontwikkelingen in de orthodontie zodat ze een optimale behandeling kan aanbieden.

BIG-registraties: 69065611302