De Orthodontisten

Orthodontie is een 4-jarig durende specialisatie. De orthodontist heeft eerst een 6-jarige studie tandheelkunde gevolgd en vervolgens een specialisatie van vier jaar. Zo heeft de orthodontist zich gespecialiseerd in het optimaliseren en verplaatsen van tanden en kaken door middel van een beugel. Na het afronden van tandheelkunde en de specialisatie orthodontie mag je jezelf orthodontist noemen, dit is een beschermde titel. Orthodontisten zijn ingeschreven in het BIG register en in het Specialistenregister voor Tandheelkundige Specialisten.

20160610-scene-8-0000
 • Sebahat Iskender
   Sebahat IskenderOrthodontist/praktijkeigenaar

   Sebahat heeft haar opleiding tandheelkunde voltooid in 2011 aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Tijdens haar masterfase van tandheelkunde heeft zij zich verdiept in de orthodontie aan de afdeling Orthodontie van de Dental Hospital Sidney University, Australë. Na het afronden van haar studie is ze als waarnemend tandarts gaan werken in verschillende tandartspraktijken. Gestaag groeide haar fascinatie voor orthodontie. In 2012 is zij door de strenge selectie gekomen om deel te mogen nemen aan het specialisatietraject.  In 2016 heeft ze haar specialisatie tot orthodontist van vier jaar aan het ACTA afgerond. Tijdens en voor haar opleiding heeft ze verschillende onderzoeken gedaan en wetenschappelijke publicaties geschreven. Onder andere naar bisfosfonaten en esthetische wensen van leken versus orthodontisten.

   Sebahat is lid van verschillende beroepsorganisaties, zoals de Koninklijke Maatschappij ter Bevordering van de Tandheelkunde (KNMT), Nederlandse Vereniging voor Orthodontisten (NVvO), Nederlandse Vereninging voor Orthodontische Studie (NVOS), European Orthodontic Society (EOS), American Association of Orthodontics (AAO) en World Federation of Orthodontists (WFO).

   Sebahat vindt het erg belangrijk om de patiënt optimaal te informeren en dat de patiënt zich op zijn/haar gemakt voelt. Ze zet dan ook alles op alles om dit te bereiken door altijd goed vooraf onderzoek te doen met de modernste technieken die aanwezig zijn in de praktijk.

   Big-registratienummer: 59914961602

  • Filiz Keles
    Filiz KelesOrthodontist/praktijkeigenaar

    Filiz is opgegroeid in Amsterdam Noord en heeft ook hier op de middelbare school gezeten. Ze heeft van 2001-2006 tandheelkunde gestudeerd aan het ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Haar wetenschappelijke stage heeft Filiz afgerond in Brisbane aan de Universiteit van Queensland in Australië. Daarnaast is ze ook afgestudeerd als Medische Bioloog aan de Universiteit van Amsterdam.

    Na de studie tandheelkunde heeft ze twee jaar met veel plezier gewerkt in diverse tandartspraktijken en heeft ze ook gewerkt als tandartsdocent aan de universiteit.

    In 2008 is zij gestart met de specialisatie tot orthodontist aan het ACTA. In 2012 heeft zij deze specialisatie afgerond. Sindsdien is ze als orthodontist in diverse orthodontistenpraktijken werkzaam geweest.

    Filiz wil nu in haar eigen praktijk orthodontie van een hoge kwaliteit aanbieden aan patiënten. Het is voor haar dan ook belangrijk dat er niet alleen een heel goed en mooi resultaat wordt behaald, maar dat de patiënten ook tevreden zijn.

    Filiz is ingeschreven in het BIG-register als orthodontist. Daarnaast is ze lid van verschillende beroepsorganisaties, zoals de Koninklijke Maatschappij ter Bevordering van de Tandheelkunde (KNMT), Nederlandse Vereniging voor Orthodontisten (NVvO), Nederlandse Vereninging voor Orthodontische Studie (NVOS), European Orthodontic Society (EOS), American Association of Orthodontics (AAO) en World Federation of Orthodontists (WFO). Door het volgen van congressen en lezen van vakliteratuur, blijft Filiz op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de orthodontie zodat ze een optimale behandeling kan aanbieden.

    Big-registratienummer: 69065611302